Birgit's CV

 

 

Er autodidakt – har tegnet og malet siden jeg var barn.

 

Mest af alt holder jeg af at lave portrætter. Jeg var derfor glad for i 1997 at blive valgt af PBS’s kunstforening til at udføre 3 portrætter, som medlemmerne kunne vinde. Af mere kendte personer jeg har portrætteret, kan nævnes Tom Kähler i anledning af hans 25 års jubilæum som direktør i Rockwool og Søren Søndergaard i anledning af hans 35 års jubilæum som selvstændig automobilforhandler. Det spændende for mig ved portrætmaleri er at kunne gengive lige præcis det ansigt, der viser personligheden – selv i et fotografi kan man jo engang imellem have svært ved at genkende sig selv – men at få malet et portræt, hvor den portrætterede virkelig kan sige, det er mig - det er skønt J .

 

Jeg holder også af at gengive mine indtryk fra dagligdagen i hjemmet og naturen. Her går jeg meget efter stemningen, jeg oplever i mine motiver – den friske forårsluft - de første lysegrønne blade og stærke lys, de blændende hvide blomster på frugttræerne, det blide sus i sommerens blomster på marken og engen, livsglæden og intensiteten i dans – som da jeg var til zigøjnerfestival i Polen - ja, der er masser, der udfordrer og inspirerer.

 

Ud over at tegne og male laver jeg keramik, formede ting som figurer, relieffer, fade m.m. At designe smykker er også en af mine interesser, og jeg har bl.a. designet Slangerups borgmesterkæde, udført af min mand, der er guldsmed.

 

Af uddannelse er jeg korrespondent, men har i fritiden deltaget i forskellige kurser, herunder HF-formning-billedkunst, foruden jeg i en del år har tegnet croquis.

 

UDSTILLINGER:

Greenland Contractors, Monberg & Thorsen A/S, Stenløse Centret, Slangerup Bibliotek, Slangerup Biograf, Galleri 13 i Ølstykke, Skov- og Naturstyrelsen, Pengeinstitutternes Betalings Service (PBS), Axel Skaarup & Co., TOMS Chokoladefabrikker, Grønlands Hjemmestyre, Den amerikanske Ambassade, Net Design i Farum, Søren Søndergaard Biler, Jørlunde Forsamlingshus, Sydbank Aabenraa, Langes Magasin (7 gange)

 

| Svar

Nyeste kommentarer

28.10 | 11:03

Hej Lisa
Tak for fine ord. Håber vi ses igen i Form & Farv.
Mange hilsner
Susanne

28.10 | 11:01

Hej Jonna
Tak for fine ord. Altid dejligt at høre fra andre kunstnere/kunstgrupper
Mange hilsner
Susanne

13.10 | 14:34

En dejlig udstilling, flot ophængning og skønne værker.

Venlig hilsen
Lisa Astrup / Astrup art.

04.10 | 20:46

Spændende at se jeres dejlige billeder - god hjemmeside!
Jeg er Jonna Larsen, Odense, tilknyttet www.gallerikik.dk i Kerteminde.
Venlig hilsen Jonna (akvarell